Alle 1 ouder vakanties vind je hier

Als je op zoek bent naar een leuke 1 ouder vakantie, hoef je niet verder te zoeken. Of je nu op zoek bent naar een 1 ouder vakantie voor de zomervakantie, meivakantie, herfstvakantie, kerstvakantie of wintersportvakantie, je vindt de perfecte 1 ouder vakantie hier.
Je vindt hier informatie over alle 1 ouder vakanties, inclusief tips, aanbiedingen en last minutes.

estivant eenoudervakanties

Er zijn in Nederland 4 reisorganisaties gespecialiseerd in 1 ouder vakanties, dat zijn Estivant, Cirkel Reizen, One2gethertravel en Maris Life. De laatst genoemde, Maris Life is de enige reisorganisatie die voor 100 % gespecialiseerd is in reizen voor 1 ouder gezinnen. De andere 3 bieden ook single reizen aan. We beginnen daarom met Maris Life in het overzicht aanbieders van 1 ouder vakanties. Zij weten als geen ander hoe je een 1 ouder vakantie moet organiseren.


1 ouder vakanties van Cirkel Reizen

Ook Cirkel Reizen is een echte 1 ouder vakanties specialist ook al zijn ze ook zeer goed thuis in single reizen.
Bij Cirkel Reizen zijn de 1 ouder vakanties altijd luxe kampeervakanties.  Bij de 1 ouder vakanties van Cirkel Reizen wordt veel aandacht besteed aan de samenstelling van de programma’s welke voldoende tijd bieden voor jouw individuele invulling van je vakantie en tegelijk de kinderen veel fun moeten bieden.. Cirkel Reizen zorgt met een recreatieteam tijdens je 1 ouder vakantie voor dagelijkse activiteiten (voor jou en de kinderen) en is het mogelijk om voor aanvang van je een ouder vakantie nog activiteiten bij te boeken.

eenoudervakantie in de herfst

Je verblijft tijdens je 1 ouder vakantie in een luxe en volledig ingerichte bungalowtent. En altijd op kindvriendelijke parken of campings. Kampeervakanties zijn relatief goedkoop. Als  je als single ouder een goedkope en toch compleet verzorgde kampeervakantie wilt boeken met activiteiten voor jou en de kinderen, zit je bij Cirkel Vakanties goed. Je boekt je 1 ouder vakantie bij Cirkel Vakanties online.Ook als je een 1 ouder last minute vakantie of wintersport vakantie wilt boeken.  Bij Cirkel Reizen, kan je net als bij de andere 1 ouder reisorganisaties, een vakantie boeken bij de bekende vakantielanden in Europa.


Maris Life, 100 % specialist in 1 ouder vakanties

Wie 1 ouder vakantie zegt, zegt Maris Life. Zij zijn dan ook de enige reisorganisatie waar alles draait om een leuke en onbezorgde 1 ouder vakantie.
Als onderdeel van Corendon kan Marislife 1 ouder vakanties aanbieden met een zeer gunstige prijs- en kwaliteitsverhouding. Klanttevredenheid staat absoluut voorop. En je kunt bij Maris Life ook een relatief goedkope 1 ouder vakantie boeken. Zo mis het bij Bij Maris Life  al mogelijk een 8 daagse 1 ouder vakantie naar bijvoorbeeld Griekenland, Spanje of Italië te boeken onder de 400 euro per persoon. Marislife is met name goedkoop in 1 ouder strandvakanties ( zon, zee en strand )  en kampeervakanties. En een strandvakantie of kampeervakantie vinden ook de kids superleuk. 1 ouder wintersportvakanties zitten niet in het reispakket van Maris Life.

eenoudervakantie met puberdochter

Alleenstaande ouder vakantiebestemmingen zijn onder meer Kos, Ibiza, Costa del Sol, Corfu en ons eigen Nederland. De 1 ouder vakanties van Maris Life zijn bedoeld voor alleenstaande vaders en moeders met kinderen tot 18 jaar. En of je nu een kind hebt van 4 jaar of 12 of 13, het actieve recreatieteam van Maris Life verzorgt de leukste activiteiten. Kijk nu welke 1 ouder vakantie van Marislife jij gaat boeken.


One2gethertravel, eenoudervakanties

Ook One2gethertravel is een 1 ouder vakantie specialist. Ook goedkope 1 ouder vakanties zoals strandvakanties en camping reizen. Hierbij richt deze organisatie zich met name op alleenstaande ouder met kinderen tot 21 jaar. One2gethertravel is een reisorganisatie met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren en aanbieden van 1 ouder vakanties. En altijd met een leuk recreatieprogrmma. Dat vertaalt zich in uitgebalanceerde 1 ouder vakanties waarbij plezier maken, ontspanning en tot rust komen, de kernwoorden zijn. De reisleiding is actief en betrokken. Kortom, ook bij deze single vakanties specialist en single ouder vakantie specialist boek je de perfecte 1 ouder vakantie.

moeder met dochter op strandvakantie

Reisbestemmingen zijn onder andere de Italie, Frankrijk, Spanje, de Ardennen, Kroatië en Zweden. Met name de 1 ouder vakantie in Zweden is zéér gewild. Bij iedere 1 ouder reis kan je zien voor welke leeftijdsgroep kinderen deze bestemd is. Kijk op de website van One2gethertravel hoe gevarieerd het programma is en hoe laag de reizen geprijsd zijn. Ook voor een goedkope 1 ouder vakantie of last minute ga je naar de website van One2gethertravel.nl toe.

landal eenouder banner

 

Estivant voor een onbezorgde 1 ouder vakantie

Estivant.nl,  heeft meer dan 16 jaar ervaring in 1 ouder vakanties en reizen voor alleenstaanden. Estivant begrijpt wat er van een organisatie van een 1 ouder vakantie verwacht wordt en besteedt daarom veel aandacht aan de opleiding van de medewerkers en in het bijzonder de samenstelling van de reizen. Of je nu als single parent een strandvakantie, actieve vakantie, kampeervakantie, luxe vakantie of skivakantie wilt boeken, nagenoeg alles is bij Estivant mogelijk.Voor alleenstaande ouders met hele kleine kinderen tot 4 jaar ( de benjamins ) zijn er de benjaminvakanties. Extra goedkope 1 ouder vakanties, buiten de hoogseizoenen om.

eenoudervakantie plezier op het strand

Kijk nu welke fantastische vakantie jij als alleenstaande ouder bij Estivant zou willen boeken. Kom vandaag nog in actie en boek een welverdiende 1 ouder vakantie voor jou en je kids. Bestemmingen zijn onder andere Nederland, Frankrijk, Griekenland, Duitsland,Kroatië,Spanje, Sloevenië en Kreta. Als je als single ouder een 1 ouder wintersportvakantie wilt boeken, is dat ook bij Estivant mogelijk. Er worden door Estivant 1 ouder wintersportvakanties georganiseerd naar bekende wintersportgebieden in Oostenrijk en Italië. En bij alle 1 ouder vakanties van Estivant, in de zomer, voorjaar, herfst, meivakantie en kerst, is er een recreatieteam beschikbaar die er alles aan doen je kind(eren) te vermaken en jou de nodige rust te geven.
Voor 2017 heeft Estivant een aantal nieuwe 1 ouder vakanties in het aanbod.


Tips voor een geslaagde 1 ouder vakantie

In principe bieden de 4 gespecialiseerde 1 ouder vakantie specialisten Maris Life, One2gethertravel, Cirkel Reizen en Estivant Vakanties uitstekende en betaalbare 1 ouder vakanties aan. De tips hieronder helpen je te beslissen bij wie en waar jij je 1 ouder vakantie gaat boeken.

  • Last minute 1 ouder vakantie boeken:

Als je overweegt een 1 ouder vakantie te boeken op basis van last minute, hebben One2gethertravel en Cirkel Reizen meestal de beste aanbiedingen.

  • Als je zelf niet over een auto beschikt en van openbaar vervoer afhankelijk bent, boek dan bij voorkeur een 1 ouder vakantie dicht bij huis, bijvoorbeeld in Nederland, België of Duitsland. Dat scheelt je veel reistijd, geld en “gedoe”.
  • Als je een alleenstaande vader of moeder bent van één of meer kinderen tot 4 jaar, kun je veel geld besparen door een 1 ouder vakantie te boeken buiten het hoogseizoen om. Met name Estivant en Maris Life hebben speciale 1 ouder vakanties in het reisprogramma opgenomen voor alleenstaande ouders met kinderen van 0, 1,2 of 3 jaar. Er is een speciaal recreatieprogramma voor deze allerkleintjes en er wordt voor gezorgd dat de ouders ook aan vakantie toekomen. Daarnaast zijn deze speciale 1 ouder vakanties ook nog goedkoper.
  • Als je een extra goedkope 1 ouder vakantie wilt boeken, boek dan een 1 ouder kampeervakantie. Kinderen vinden kamperen geweldig en op een camping vervelen ze zich nooit en zijn nieuwe vriendjes snel gemaakt. Boek bijvoorbeeld een 1 ouder kampeervakantie in Nederland of in de Ardennen.
  • Als je als alleenstaande ouder vakantie eens zonder kinderen op vakantie wilt, kan je natuurlijk ook als single parent alleenstaande reizen maken. Bijvoorbeeld een wellness reis | vakantie of citytrip.
  • Je kunt een 1 oudervakantie boeken voor de zomervakantie maar waarom zou je, als je er budget voor hebt, maar één keer per jaar met je kind(eren) op vakantie gaan?  Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie, meivakantie of herfstvakantie een 1 ouder vakantie te boeken. Daarnaast is het ook mogelijk om in december, januari of februari een 1 ouder wintersportvakantie met je kids te boeken. Populaire wintersportbestemmingen voor 1 ouder gezinnen zijn onder andere Tirol en Salzburgerland in Oostenrijk.
  • Als je een huisdier hebt en een 1 ouder vakantie wilt boeken, is het verstandig om bijtijds oppas te regelen voor je huisdier. Op 1 ouder vakanties zijn huisdieren helaas niet welkom. Als je wilt weten waar vakantie adressen zijn waar honden of anderer huisdieren wel toegestaan zijn, kijk dan eens op de startpagina vakantie met huisdieren
  • Als je gescheiden bent en in “onmin” leeft met je ex partner, kan het toch verstandig zijn je vakantieadres of ander contactadres aan je ex partner door te geven. Bij een calamiteit kan er dan toch iets geregeld worden en dat is natuurlijk in het belang van je kind(eren).  Maar uiteraard is deze tip niet door iedere alleenstaande ouder die gescheiden is te gebruiken.  Laat in ieder geval familieleden en vrienden weten waar je een 1 ouder vakantie hebt geboekt en wanneer.


1 ouder vakantie met honden

Heb je een 1 oudergezin en wil je met 1 of meer honden op vakantie???  Op een aantal kindvriendelijke vakantieparken zijn 1 of 2 honden toegestaan. Dit zijn vakantieparken met speeltuin en meestal een zwembad.  Daarnaast hebben dergelijke hondvriendelijke vakantieparken meestal ook een goede uitlaatplek voor de hond en ligt het park in een bosrijke wandelomgeving of aan de kust.  Op de startpagina honden vakanties vind je een overzicht van de beste hondvriendelijke vakantieparken en campings.  Ideaal als je als alleenstaande ouder een kindvriendelijk vakantiepark met hond zoekt. Jij, je kids en je honden zijn hier van harte welkom.