Waar kan je een vakantie eenoudergezin boeken?

Eenoudergezin vakanties, leuke en betaalbaar. Als je met je kinderen een eenoudergezin vormt, ben je niet alleen. Bijna 1 op de 10 gezinnen is  vandaag de dag een eenoudergezin. Meestal ben je als 1 oudergezin een alleenstaande moeder maar er zijn ook veel single papa’s die hun kind of kinderen alleen opvoeden. Tijd om uit te zoeken waar je als eenoudergezin een leuke vakantie kunt boeken. Een vakantie eenoudergezin van MarisLife of een andere 1 ouder vakantie specialist, is de oplossing. Alleen op vakantie gaan met je kind, natuurlijk het is mogelijk.

estivant eenoudervakanties

Vind hier een eenoudergezin vakantie in Nederland Vakanties voor eenoudergezinnen zijn echter veel gezelliger, completer en leuker!


In welke landen vind je vakanties eenoudergezinnen?

Je kunt in alle populaire vakantielanden een 1 ouder gezinsvakantie boeken. Vakantie eenoudergezin in Spanje, Frankrijk, Turkije of België boeken? Waar in Europa jouw favoriete vakantiebestemming is, maakt niet zo veel uit. Er is zelfs een 8 daagse vakantie voor eenoudergezinnen op de Canarische Eilanden, Portugal of Ibiza te boek.
Om te weten te komen welke 1 ouder vakanties beschikbaar zijn in de door jou gewenste periode kies je eerst je favoriete 1 ouder reisorganisatie, bijvoorbeeld MarisLife  en Cirkel eenouder gezinsvakantie. Vervolgens kijk je op welke data er nog vakanties voor eenoudergezinnen beschikbaar zijn.


Of je nu een goedkope vakantie eenoudergezinnen in Spanje, Turkije of Portugal wilt boeken of een luxe all inclusive eenoudervakantie op de Canarische Eilanden, de keuze in compleet verzorgde alleenstaande ouderreizen is groot. Ook als je een camping vakantie voor single ouders in de Ardennen of Nederland wilt boeken.

landal eenouder banner

vakantie eenoudergezin skivakantie

Op wintersport als eenoudergezin. Groot aanbod skivakanties voor alleenstaande ouder gezinnen. Natuurlijk kan je als eenoudergezin ook een all inclusive skivakantie boeken, bijvoorbeeld naar Salzburgerland of de Dolomieten. Als je naar het aanbod van georganiseerde wintersport reizen voor alleenstaande ouder gezinnen kijkt, zie je dat bijna al deze wintersport vakanties als bestemming Oostenrijk en Italië hebben. 


Met name de ski vakanties voor eenoudergezinnen in Oostenrijk zijn populair.
Zeker als je een alleenstaande vader of moeder bent met kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 17 of 18 jaar, is een 1 ouder wintersport vakantie in Oostenrijk, Italië, Zwitserland of Frankrijk een goed idee. Ze zullen zeker aansluiting vinden bij vrienden en vriendinnetjes van andere 1 ouder gezinnen en de apres ski mogelijkheden zijn bij deze wintersport reizen single ouders groot. Op de pagina wintersport 1 ouder gezinnen vind je de diverse reisorganisaties die all inclusive wintersport reizen voor eenoudergezinnen organiseren.


Goedkope vakanties eenoudergezinnen

Als eenoudergezin op zoek naar een goedkope vakantie? Als single ouder heb je mogelijk niet zo een groot budget om als 1 ouder gezin op vakantie te gaan. Er zijn gelukkig ook goedkope opties. Huur bijvoorbeeld een bungalow op een last minute bungalowpark en ontdek hoe goedkoop en comfortabel dat is.


Of huur een vakantiehuis Zeeland.  Zeeland is prachtig! Veel eenoudergezinnen boeken een huisje, caravan of chalet op een vakantiepark of 1 ouder camping.
vakantiehuisjes op vakantieparken met zwembad en speeltuin hebben de voorkeur.

landal eenouder banner

Maar je kunt ook een georganiseerde kampeervakantie voor 1 ouder gezinnen boeken. Kamperen met kinderen is één van de goedkoopste mogelijkheden eenouder gezinsvakanties.
En als je een 1 ouder vakantie via bijvoorbeeld Estivant, MarisLife of One2Gethertrave boekt, kan je niet alleen rekenen op een hoge kwaliteit maar ook op een aantrekkelijk activiteitenprogramma voor de kinderen. Een speurtocht of puzzeltocht, als goedkope 1 ouder gezinsvakantie is dat nét wat leuker!


Tips vakanties eenoudergezinnen

De volgende tips maken je keuzes eenouderreizen wat eenvoudiger. Als je als eenoudergezin op zoek gaat naar de perfecte vakantie kan je rekening houden met het volgende: Je kunt je aansluiten bij een georganiseerde alleenstaande ouderreizen maar natuurlijk ook zelf een hotel, vakantiehuisje of 1 ouder camping boeken. Het ligt er met name aan of je het fijn vindt om alleen met je kinderen te zijn of juist behoefte hebt aan aansluiting bij andere 1 ouder gezinnen.
Je kun kiezen voor een goedkope vakantie voor alleenstaande ouders maar ook kiezen voor een 1 ouder vakantie all inclusive. En natuurlijk kun je ook de keuze maken voor een last minute vakantie voor eenoudergezinnen. Neem vooral de tijd om uit te zoeken wat je wilt en wat de mogelijkheden zijn om als eenoudergezin op reis te gaan. Overweeg ook eens een huisje op een last minute park. Je vindt er zeker méér eenouder gezinnen.


Alleen op vakantie gaan en je eenzaam voelen hoeft echt niet, de keuze in georganiseerde vakanties  voor eenoudergezinnen is groot. Ook als je een goedkope 1 ouder gezin vakantie in België of Nederland zoekt.

estivant eenoudervakanties